Sørg for at få en god søvn inden eksamen

Sørg for at få en god søvn inden eksamen

Hvis der er ét tidspunkt hvor vi skal være meget klare i hovedet er det når vi skal til eksamen. I et kortere tidsrum bliver der krævet meget af os. Mange måneders pensum skal pludseligt huskes på kort tid og man skal bruge sin hjerne effektivt i kortere tid. Dette kræver meget af vores krop. Derfor er der mange ting man bør gøre inden en eksamen. Noget af det allervigtigste er, at man får sovet godt. En god nats søvn kan nemlig gøre underværker når det kommer til at skulle præstere godt. Det samme gør sig gældende i andre situationer, hvor der kræves meget af os. Generelt set er det godt at få sovet godt da det er med til at gøre, at vi kan præstere vores ypperste.

En eksamen kræver meget af kroppen

Søvnen er meget vigtig for os mennesker. Det er nemlig en fysiologisk nødvendighed. Det er forskelligt hvor meget søvn man har brug for i forhold til hvilket pattedyr man er. Der er dem, der har brug for rigtig meget søvn og dem der ikke har brug for så meget. Når det kommer til mennesket, er vi en race, der har brug for rigtig meget søvn. Derfor er det vigtigt vi får den for ellers kan det have store konsekvenser. Det kan gøre, at vi ikke er lige så vågne, at vi husker dårligere og at vi er mindre veloplagte.

Alle disse ting er ikke gode når vi skal præstere noget. Det er blandt andet tilfældet med en eksamen. For skal vi op til en eksamen har vi kort tid til at præstere godt og effektivt. Det er vigtigt, at vi husker og vigtigt at vi fremstår friske og veloplagte. Af og til kan det modsatte dog sagtens være situationen.

Gør hvad du kan for at få en god nats søvn

Der er visse ting du kan gøre for at få en god nats søvn. Der er dem, der dagligt lider af søvnmangel. For dem er det langt sværere at sove generelt. Der skal ikke så meget til før de ikke kan sove. De kender kun alt for godt at ligge vågen om natten og kigge op i loftet. Det kan blive meget frustrerende og det kan gøre, at man får en dårligere dag næste dag. Hvis man normalt har nemt ved at sove kan man dog ikke nødvendigvis sætte sig ind i det mange søvnløse nætter.

Hvis man ikke er god til at sove, er der visse ting man kan gøre. Det er ikke alle disse ting, som man kan gøre hver dag, men nogle af dem kan man dog godt gøre hver dag. En af de ting der kan højne sandsynligheden for, at man får en god nats søvn er, at man har en god madras. Ved at have en god madras ligger man godt og det er vigtigt for kroppen. Også de øvrige fysiske ting i sengen skal være gode. Det gælder både pude, betræk og dyne. Alle disse ting skal være gode og passe godt til dig for at du kan sove ordentligt.

Læs inden du sover

Skal du til eksamen næste dag vil du formentligt have brugt meget dagen på at læse. Du har læst fagspecifikke bøger og måske siddet på internettet og læst blogs og lignende. Al denne læsning kan godt blive meget overvældende og svær at huske. Derfor kan det være, at det lyder mærkeligt, at man skal fortsætte læsningen i sengen. En ting der dog er vigtig at pointere her er, at det man skal læse inden man sover, ikke må have noget at gøre med eksamen. De par sider man får læst om aftenen gør nemlig ikke den store forskel. Derfor er det langt bedre at pakke eksamensrelevante ting væk. Dernæst kan man læse noget skønlitteratur, hvilket har to gode fordele.

For det første gør det, at man får ledt tankerne væk fra den forestående eksamen. Det kan være sundt da det ikke betyder, at man glemmer alt det man har læst. Faktisk kan et fokusskift gøre, at de ting man har læst, sætter sig bedre fast. Dernæst er det også en god ting da skønlitterære bøger ofte kan gøre, at man bliver træt. Det vil sige, at man lige pludseligt bliver træt. Denne umiddelbare og pludselige træthed kan gøre, at man falder i søvn med bogen i hånden og sover hele natten. Næste dag vågner man veludhvilet og klar til sin eksamen.

Forkæl dig selv dagen inden eksamen

Hvis man synes, at man har læst rigtig meget til en eksamen, kan det være en ide at gøre noget godt for sig selv. Man kan forkæle sig selv ved at gøre nogle af de ting som man elsker at gøre. Blandt andet kan man sørge for at lave et godt måltid mad til sig selv. Så kan man spise med nogle man holder af. På den måde kan man gøre noget, som man ikke ellers ville have gjort. Glæden og hyggen vil gøre, at man bliver mere afslappet. Det vil i sig selv gøre, at man med større sandsynlighed falder godt i søvn. Derfor er det en god ide at gøre noget godt.

Køb også den største dessert de har på kortet hvis du er ude. Lidt ekstra energi er slet ikke dårligt for noget så det kan du lige så godt gøre.

Gør klar til dagen efter inden du sover

Noget af det som kan stresse en når man skal til eksamen er at finde alle sine ting. Hvis der er bøger og computer og lignende man skal have med, kan det være meget stressende hvis ikke man kan finde tingene. Heldigvis kan man dog gøre noget ved dette dagen inden. Om aftenen inden man skal til eksamen kan man sørge for at finde alle sine ting frem. Så kan man lægge tøj og sko frem således, at man blot skal tage tøjet på uden at overveje hvad man skal have på. Også bøgerne ligger klar og computeren er pakket i tasken.

Alt dette vil gøre, at man kan sove bedre dagen inden en eksamen.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *