Hvorfor du burde overveje at uddanne dig som maler

Hvorfor du burde overveje at uddanne dig som maler

Der findes nogle, der drømmer om at blive malere. Typisk kommer det sig af en forælder eller et andet familiemedlem, som er maler. Eller en familie med mange håndværkere af forskellige slags. Men statistisk set er det sjældent, at man finder nye malere på maleruddannelserne, der ikke har en anden maler i familien. Derfor er det en profession, hvor der er brug for nye folk. Har du ikke overvejet at blive maler tidligere, er der her nogle gode inputs til dine overvejelser

Vælg en anden vej

Samfundet har i noget tid haft problemer med de uddannelser, folk vælger. Alt for mange vælger at tage på gymnasiet, bare fordi de ikke ved, hvad de ellers skal. På gymnasierne går der dermed mange, som slet ikke nyder at gå der, og også mange som ikke ender med at tage en videregående uddannelse.

Når man skal vælge ungdomsuddannelse umiddelbart efter niende klasse, er det svært allerede at vide, hvad man vil. Det er dog værd at overveje, uanset om du er så ung, eller om du senere er kommet på at tage en ny uddannelse, om ikke det kunne være en idé at blive maler.

Erhvervsuddannelserne er nemme at komme ind på, men det betyder ikke, at arbejdet er nemt, eller at det ikke er vigtigt. Tværtimod er det håndværkere, malere og lignende, som vi næsten er allermest afhængige af en gang imellem. Alle har brug for en maler på et tidspunkt.

Ved at vælge at blive maler, vælger du måske en vej, som folk omkring dig ikke havde set komme. Du bliver en del af den udvikling, der skal til for at balancere samfundet og fylde de malerpladser ud, som der er så meget brug for.

En rolig og fredelig profession

I stedet for at tænke så meget på, hvad andre tænker om at arbejde hos et malerfirma, burde du tænke over, hvordan en malers hverdag og arbejdsopgaver ikke ser ud. At male huse og vægge er noget af det mest meditative, man kan forestille sig. Der er masser af teknikker at lære og at nørde, og der er masser at fordybe sig i.

Samtidig er det et fysisk arbejde, som du vil kunne mærke i kroppen når du kommer hjem. Mange mennesker overvejer kun den type jobs, hvor du sidder på en stol hele dagen. Men man er ikke dum, bare fordi man ikke vælger sådan et arbejde. Tværtimod. At holde gang i kroppen er sundt for krop og sjæl.

Det kan være en god idé at tale med en maler, besøge et malerfirma og eventuelt spørge om lov til at komme med på arbejde, hvis du har mulighed for det. På den måde kan du nemlig få god og vigtig indsigt i, hvordan livet er i et malerfirma. At se en malers daglige rutine giver dig en meget klarere idé om, hvordan deres arbejdsdag ser ud.

At arbejde hos et malerfirma er et tilfredsstillende job, og det er derfor ikke naturligt, at der ikke er flere, der står i kø for at blive det. Det er værd at tænke over.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *