Hvorfor er det vigtigt at undervise om kondomer?

Hvorfor er det vigtigt at undervise om kondomer?

Seksualundervisning er et vigtigt punkt på skoleskemaet for de mellemste og største skoleklasser. Det er med til at aftabuisere sex, og det bringer større viden hos unge mennesker, som er på vej ind i puberteten.

Undervisning om sex, lyst og kondomer er medvirkende til at lære unge mennesker om, hvordan de beskytter sig selv og hinanden mod kønssygdomme og graviditeter.

Har du en ung dreng eller pige derhjemme, kan du ligeledes være med til at støtte op om undervisning om sikker sex.

Derfor skal du tage ansvaret som voksen

Når børn begynder at ramme pubertetsalderen, forandres deres kroppe og hormonbalance. De får nye kropslige oplevelser, og de udvikler sig hen imod at blive unge mennesker med seksuelle behov og lyster.

Det kan være forbundet med usikkerhed for et ungt menneske at rådføre sig om sex og beskyttelse til en lærer i skolen eller en forælder.

Som voksen har du ansvaret for at undervise og forklare enten dit barn eller din folkeskoleklasse om, hvordan de beskytter sig mod seksuelt overførte sygdomme.

Seksualundervisning er blandet andet med til:

  • At fjerne tabu som sex og lyster
  • At udbrede kendskab til køb og brug af beskyttelse
  • Undgå at de unge mennesker udsættes for kønssygdomme
  • Begrænse ungdomsgraviditet
  • Skabe et miljø, hvor det er naturligt og normalt at kunne snakke om sex

Des bedre du som forældre fortæller om sikker sex, des større er sandsynligheden for, at han eller hun vil gå til dig, hvis der er behov for råd eller vejledning i fremtiden.

Seksualundervisning skaber tryghed og minimerer risiko for kønssygdomme og graviditet

Det er vigtigt, at de unge mennesker har en oplevelse af, at det både er sundt og naturligt at kunne snakke om sex og beskyttelse med en forælder eller lærer.

Der er stor forskel på, hvornår unge begynder at være seksuelt aktive. Mens nogle er tidligt ud med at undersøge og eksperimentere, er andre mere tilbageholdende. Det afhænger blandt andet af, hvornår de rammer puberteten.

Uanset hvad er det af stor betydning for både piger og drenge, at de er klædt på til at udforske deres lyster med et andet menneske.

Det betyder, at de skal have kendskab til betydningen af at være beskyttet under sex. Og det gælder for både piger og drenge. Samtaleemner om ansvar og køb af beskyttelse til sex er vigtige undervisningselementer.

Sådan underviser du om kondomer

Kondomer er den bedste og mest vigtige beskyttelse, som både drenge og piger skal lære om og få kendskab med. Som underviser skal du have indblik i, hvilke forskellige typer af kondomer der findes, og du skal forklare de unge mennesker om, hvor de kan købe dem.

På nettet findes der særskilte websites med salg af kondomer i alle mulige farver, smagsvarianter og former. Du kan købe 2 eller flere styk, når du vil undervise dit unge menneske om brugen af kondomer. Det er bedre, at din søn eller datter har sjov med at lære teknikken at kende med at påføre et kondom i trygge rammer, fremfor at han eller hun er usikker på det og derfor undlader at være beskyttet under sex i fremtiden.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *