Hvad lærer du på elektrikeruddannelsen?

Hvad lærer du på elektrikeruddannelsen?

Hvad end du har ambitioner om at blive den bedste elektriker i Hillerød eller Horsens, så er det en rigtigt god idé at have en uddannelse i ryggen. Faktisk er det i dag nærmest umuligt at lave noget lignende elektrikerarbejde uden en uddannelse.

Og derfor er det selvfølgelig rigtigt godt at have en forståelse for, hvordan elektrikernes uddannelse er bygget op, og hvad man lærer. Derfor kan du nedenfor læse om nogle få af de spændende emner, som man under uddannelsen kommer ind på – og som man senere kan arbejde med!

Læs også om udskiftning af stikkontakter.

Automation og samarbejdet mellem maskiner

Noget af det, som vi snakker allermest om i den teknologiske verden i dag, er automation, altså når vi får maskiner til at køre og arbejde af sig selv.

Mange elektrikere vælger netop at gå denne vej, fordi det er en utroligt spændende retning at gå. Her kommer du til at lære, hvordan du opsætter automation, og hvordan du får forskellige maskiner til at arbejde sammen.

Samtidig kræver det også, at du kan en smule programmering, da mange af disse løsninger kører over Internet of Things, hvor alt jo er samlet. Til sidst er det værd at nævne, at man også skal kunne vejlede brugere i, hvordan man bruger de maskiner, som man har opsat – og det er altså også fedt, hvis du går op i relationen til andre mennesker og at yde god kundeservice.

Vedvarende energi til de miljøbevidste

Flere og flere af os går op i miljøet – og til en grad, som er meget større end nogensinde før. Derfor er det selvfølgelig også noget, som afspejles i uddannelsen som elektriker.

Når det kommer til vedvarende energi, så lærer du, hvordan du opsætter de forskellige løsninger såsom solceller eller husstandsvindmøller.

Samtidig handler det også om at kunne vejlede i valget af disse løsninger. Det vil sige, at du, som den mest miljøbevidste elektriker Hillerød eller Horsens har set, skal kunne hjælpe kunder med at vælge den bedste løsning, som passer til netop deres situation, og som også giver mening rent energiøkonomisk.

Netværk til folket

Vores verden har været fuldstændig revolutioneret lige siden internettet og moderne datakommunikation kom i spil, og vi kan i dag ikke være foruden det. Derfor kan man som elektriker selvfølgelig specialisere sig i netværkskommunikation.

Vælger du dette, så skal du selvfølgelig ind og få kendskab til, hvordan man kommunikerer over netværk. Samtidig er det også vigtigt, at du kan gøre dette sikkert, så vi alle kan vide, at vores data er passet godt på.

Samtidig kræver det også, at man kan opsætte samt vedligeholde denne datakommunikation. Dette er både i relation til nogle af de fysiske komponenter, såsom switches, men også til de digitale løsninger, eksempelvis cloud- eller virusløsninger.

Der er altså mange retninger, som man kan gå på elektrikeruddannelsen. Det betyder, at du aldrig bliver låst helt fast, men at du altid kan vinkle din uddannelse over på noget, som du synes er spændende. Så kan du holde fast i din lidenskab, uanset hvad!

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *