Gaver til studenten

Gaver til studenten

Når eksamensperioden er slut og de unge mennesker får huen på, er det vigtigt at finde den helt rigtige gave. En studentergave skal helst kunne huskes, for at markere den specielle dag. Derfor er smykker og ure fantastiske gaver til studenten, da det er noget man bruger hver dag og altid kan kigge ned på og huske tilbage til den fantastiske gymnasietid.
Uanset om studenten er en dreng eller en pige, er et ur altid en helt speciel gave, fordi man typisk har det i mange år – og vælger du rigtigt, er det et flot smykke.

Ure som studentergave

Det har i mange år været populært at give ure som studentergave. Ure har en speciel betydning for mange, da det også er en symbolsk gave, der minder os om tiden. Nogle synes måske at det skal være et Rolex eller Omega, men der findes masser af flotte ure til både mænd og kvinder, der ikke koster en bondegård. Du kan derfor sagtens glæde studenten med et ur, der både er flot og holdbart, uden at bruge din pension.

Vælg det rigtige ur

Ure er et bredt begreb og der findes utallige modeller og mærker. Når du skal vælge det rigtige ur, er der nogle ting du skal være opmærksom på. Udover urets kvalitet, skal du også overveje studentens smag.

Start med at beslutte dit budget og brug det som en guide til hvilke mærker du skal vælge. Når du har valgt et mærke, skal du overveje 3 ting.

Først skal du vide om studenten vil have et analogt eller digitalt ur. Nogle modeller kombinerer også disse to ting. Dernæst skal du overveje om studenten kan lide ure med lænke eller om det er bedre med en læderrem. Og sidst skal du tænke på farverne og hvilke metaller urene har. Forhold dig i første omgang kun til farven på skiven, kransen og remmen.

Mekaniske ure og batteridrevne ure

Den sidste ting du skal tage stilling til, er om uret skal være mekanisk eller batteridrevet. På

mekaniske ure fungerer urværket uden et batteri og holder urværket i gang, vha. en fjeder.

Mekaniske ure drives oftest af en roterende skive i bagkassen, som trækker fjederen op, i takt med at håndleddet bevæger sig i løbet af dagen.

Nogle mekaniske ure skal trækkes op manuelt, men det er de færreste modeller, der stadig bruger denne teknik.

De fleste ur-kendere vil mene at mekaniske ure er det rigtige, men det er mest fordi de hylder håndværket ved et mekanisk værk.

Batteridrevne ure er mere driftssikre og du skal kun bekymre dig, når uret skal have nyt batteri. Med et mekanisk ur kan du være uheldig at mekanismen går i stykker, som følge af et hårdt slag.

Her vil batteridrevne ure som udgangspunkt kunne klare lidt mere.

Der er mange mærker og modeller derude og det vigtigste råd man kan få, er at vælge noget der tiltaler studenten. Tænk på hvad uret skal bruges til og hvad studenten selv kan lide, så er du godt på vej.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *