Hvordan man lever billigt som student

Hvordan man lever billigt som student

Det er ikke nogen hemmelighed, at ens økonomi hurtigt kan komme til at synes en smule presset, og det er især en problematik, som der er mange, der løber ind i som studerende. Når man er studerende, er der nemlig mange udgifter, der skal tages hensyn til og det sammen med, at man ofte ikke har den største indtægt at gøre brug af – især ikke hvis man er udeboende. Når man er studerende, skal man nemlig betale de samme regninger, som alle andre samtidig med at der også skal være råd til bøger og fornøjelser. Og i og med at man er i færd med at gennemføre et fuldtidsstudie, er der ikke meget tid ladt til overs ved siden af det og de lektier, som der måtte opstå til at tage et ekstra arbejde, der kan lune lidt på bunden af kontoen. Derfor er der ofte mange studerende, der leder efter nogle metoder til at få en lidt sundere økonomi. Og det er heldigvis også muligt.

Opsig de dyre abonnementer og find billigere alternativer til de faste udgifter

Det er for eksempel muligt at tage et weekendarbejde og på den måde tjene nogle gode penge ind. Ofte er lønningerne også højere i weekenderne og især ud på de sene aftentimer. Det betyder, at blot nogle få timer om ugen rent faktisk kan blive ganske indbringende. Det kan også være, at det er muligt at finde nogle besparelser i budgettet. Ofte er der mange studerende, der har diverse abonnementer til streamingtjenester og træningscentre, og det er blot en hverdagsluksus, som man kun kan tillade sig, hvis der virkelig er råd til det. Derfor bør sådanne ting opsiges, lige såvel som der bør findes billigere alternativer til for eksempel forsikringer, internet og telefoni – det er nemlig ofte også muligt.

Vær kritisk og strategisk i dine indkøb og din madlavning

Det handler også om at være kritisk med ens forbrug. Det betyder, at man nok ikke skal gå i byen hver weekend lige såvel, som man skal være strategisk, når det kommer til madlavningen. Gå derfor efter de tilbud, som der er i butikkerne og lav gerne større portioner af mad, så der er til flere dage, og du undgår madspil. Brug også gerne de billigere råvarer og søg online efter opskrifter på retter, der kan laves både hurtigt og billigt – dem er der nemlig rigtig mange af.

Tag et kviklån og kom oven vande med din økonomi

Hvis det synes helt umuligt at komme oven vande med økonomen, kan den eneste løsning være at tage et kviklån. Det anbefales dog, at det er noget der kun gøres i ekstreme tilfælde, og når man har en klar plan for, hvordan man får det betalt tilbage igen. Med de penge, som man får fra et kviklån, kan man få styr på sin økonomi og dermed råderum til at finde en mere holdbar løsning, der kan bruges på sigt.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *