Hvordan man holder regnskab

Hvordan man holder regnskab

Et regnskab er en opgørelse af indtægter og udgifter, så i princippet kunne du have nøjes med en cigaræske, hvor du lægger dine penge og kopier af regninger ned i. Den gik i gamle dage, men næppe længere. Derfor findes der et vælg af regnskabsprogrammer, der er designet til at gøre det så nemt og overskueligt for dig at holde regnskab.

Hvad er et regnskabsprogram

Et regnskabsprogram er et program, der er udviklet til at til at holde styr på dine udgifter og dine indtægter. I dag foregår det primært online på internettet. Hvis du som virksomhedsejer selv har erfaring med at lave regnskab kan du selv gøre det, men ellers kan du alt afhængig af selskabstype få en bogholder eller revisor til at gøre det. Fordelen ved et online regnskabsprogram er, at du sammen med din bogholder eller revisor, begge kan bogføre og holde øje med om regninger bliver sendt og betalt.

I Danmark findes der flere regnskabsprogrammer. De 3 mest populære er E-conomic, Dinero og Billy.

  • E-conomic

Det ældste og største af de 3 mest populære online regnskabsprogrammer der findes i Danmark. De har et nemt og overskueligt gratis bogføringsprogram, der kun tager få minutter at komme i gang med at bruge. De har et godt supportsystem, hvor du kan få hjælp, hvis du er i tvivl med en postering. Det er også muligt at downloade en gratis app til din telefon, så du kan sende en regning hvor som helst.

  • Dinero

Dinero er udviklet af den danske serieiværksætter Martin Thorborg og er en seriøs konkurrent til E-conomic. Det er opbygget som E-conomic og er nemt og intuitivt at benytte. Så det er lidt op til dig, om du foretrækker det ene eller det andet.

  • Billy

Det 3 regnskabsprogram, der er populært i Danmark. Det minder igen meget om de 2 andre og har ligeledes en god chatfunktion og en gratis app, så du kan lave dit regnskab, hvor som helst.

Hvad skal du huske, når du laver et regnskab

Når du laver regnskab, er der især 2 ting du skal huske. Det ene er at få lavet momsregnskab og få betalt, hvis du har mere udgående moms end indgående moms. Det er forskelligt hvor ofte du betaler moms. Nogle betaler hver måned, andre hver 3 måneden og igen andre hver halve år. Typisk betaler man hver 3 eller hver 6 måned. Det er vigtigt at få betalt sin moms og ikke komme bagud. Det kan koste dyrt i renter, som i øvrigt ikke er fradragsberettiget, hvis du ikke får betalt til tiden.

En anden vigtig ting er at få lavet årsregnskab, hvilke laves hvert år. Er der overskud skal der betales skat af overskuddet. Alt efter selskabsform kan overskuddet sendes videre til moderselskabet, som kan ligge i Danmark eller i udlandet. De store multiinternationale selskaber betaler ofte ikke selskabsskat i Danmark, da skatten her ofte er højere end i andre lande. En revisor vil hjælpe dig med dit regnskab og sikre at du ikke betaler mere end højst nødvendigt. En revisor vil alt afhængigt af selskabsform være lovpligtigt.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *