Suppler SU’en med arbejde og/eller lån

Suppler SU’en med arbejde og/eller lån

At studere er noget, som ikke nødvendigvis kræver mange penge. Dog er det som om, at man konstant mangler penge. Der er altid en fredagsbar, en husleje eller noget pasta man skal købe og betale. Af den grund er der mange, der supplerer SU’en på forskellige måder. Det kan man gøre nemt da der findes mange måder at gøre dette på. En af de ting, som rigtig mange gør er, at de slet og ret begynder at arbejde. Det kan være en god ide af mange grunde. Det kan både gøre, at man får et socialt netværk og at man har det sjovt. Er man meget ambitiøs kan det også være, at man får et arbejde, som gør, at man kan få noget erhvervserfaring, som er noget af det erhvervslivet efterspørger meget.

Med et arbejde kan du nyde livet endnu mere

Er man ikke vant til at arbejde kan det virke som noget meget kedeligt, at man pludseligt skal begynde at arbejde. Det kan være, at man tror, at det altid er helt forfærdeligt at have et almindeligt arbejde. Sådan behøver det dog slet ikke være. For at have et arbejde kan sagtens være en dejlig og givende ting. Der findes nemlig mange typer af arbejde, som kan være sjove for dig. Det kan være, at du arbejder i en musikbutik eller lignende. Er du vild med musik er det et oplagt job. Det kan også være, at du arbejder med noget andet, som er meget sjovt og givende for dig.

Vælg job alt efter sjov eller erfaring

En af de ting du skal overveje når du supplerer SU’en med et arbejde er hvilken type af job du ønsker. Der er mange der vælger job alt efter hvad de mener er relevant i forhold til studiet. Man får ofte at vide, at det er en god ide at have et job der giver en erhvervserfaring. Det er fornuftigt, at man finder ud af hvad ens studie indebærer. Derfor er der rigtig mange der går den vej. Det er dog ikke altid den bedste ide. Det er nemlig meget ofte sådan, at man kan gå surt i det hvis man har et arbejde der udelukkende handler om at få erfaring. I stedet bør man i højere grad finde noget, som er sjovt. Det er klart, at det er forskelligt hvad der er bedst for en.

At arbejde et sted kan også være noget, som gør, at man får et afbræk fra den almindelige hverdag. Det kan blandt andet være, at man får job på en café. Her kan man gå rundt og bruge noget tid på at lave kaffe og på at lave mad til folk. Det kan være hyggeligt og det kan gøre, at man kobler af fra studierne. På den måde er man frisk når man næste dag skal sidde på skolebænken. At supplere SU’en med et sjovt og hyggeligt arbejde er derfor en god ide.

Andre måder at supplere SU’en på

Det som de fleste gør når de ønsker at supplere SU’en er uden tvivl at arbejde. Det er en god måde at få nogle ærlige penge på. De penge du tjener er dine egne og til fri afbenyttelse. Desuden er der også mange andre ting ved at arbejde. Det kan være, at du får et socialt netværk. For mange mennesker gælder det, at dem de studerer med ikke nødvendigvis er nogle de ser så meget. Det kan være, at de ikke synes, at de personer er så interessante. Her kan man i stedet få et arbejde hvor man kan møde mennesker.

Man kan dermed både møde nye mennesker, samt få nogle penge. Det er en god ide for alle og derfor kan man være sikker på, at få det bedre på den lange bane. Du kan dog også låne nogle penge. Det er især smart hvis du har svært ved at komme igennem studierne. Så kan du nemlig slippe for at lægge ekstra tid i at arbejde. Det kan være meget svært at skulle arbejde så meget, hvorfor det altid er bedre at låne sig til nogle penge. Så kan det ende med, at du får bedre karakterer og generelt klarer dig bedre på studiet. Så har du bedre forudsætninger for at tilbagebetale dine penge når du er færdig med at læse.

Få både penge fra arbejde og via lån

Det smarteste du kan gøre er at få penge fra både arbejde og lån. At arbejde omkring ti til femten timer om ugen er passende. Det gør nemlig, at du stadig kan bruge tid på studiet samtidig med, at du får noget ud af dit arbejde både læringsmæssigt og økonomisk.

Derudover kan du også tage et lån. Her behøver du ikke låne så mange penge før det er noget der kan mærkes.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *