Sådan bliver du advokat

Sådan bliver du advokat

For omkring tyve år siden var der pludseligt rigtig mange der ville være advokater. Mange jurister undrede sig over dette da det var en meget markant strømning i samfundet. Flere og flere søgte ind på jurastudiet med et håb om at blive advokat. Og her var det ikke bare en ganske almindelig advokat, som folk ønskede at være. Det var nemlig en forsvarsadvokat, som folk var vilde med at skulle blive. Dette skyldes, at der dengang var mange serier der handlede om livet som advokat. Mange serier og film fik det vist som om, at det var en branche, hvor man levede et luksuriøst og interessant liv. Og på mange måder var det da også rigtigt. Men ikke desto mindre var der mange der startede uden at ane hvad det rent faktisk indebar at være advokat. Derfor stoppede de igen og de fik ikke gjort studiet færdigt. I denne artikel kan du læse meget mere om hvad det kræver for at blive advokat.

Det starter tidligt, når du skal være advokat

Der er stor forskel på at blive en meget succesfuld advokat i et stort firma eller en advokat der arbejdet i et mindre og lidt ligegyldigt firma. Har du meget store ambitioner for dit virke som advokat kan du ikke gå i gang for tidligt med at undersøge hvad du skal gøre. De helt store firmaer ønsker nemlig, at du kommer til dem meget tidligt. Så kan du lære det pågældende firma at kende godt og grundigt. Det vil sige, at du ved hvad firmaet kræver af dig som advokat.

Noget af det du bør gøre, er selvfølgelig at læse på jurastudiet. Det er det første du skal sørge for. Det er nemlig et krav. Det er dog ikke det første du kan gøre. Du kan vælge at arbejde i et advokatfirma mens du går på gymnasiet eller lignende. Mens man går på gymnasie, er der mange der ønsker lidt ekstra penge. Det kan du gøre ved at få arbejde på et advokatfirma. Du kan bruge noget tid på noget praktisk, som ikke har så meget med advokaterne at gøre.

Få råd til rejsen med job hos advokatfirma

Når du er færdig med at læse på gymnasium, kan det være, at du har planlagt at du skal rejse. Det kan også være, at du ønsker at tage på højskole for at lære noget om dig selv, andre og samfundet. Er det tilfældet er det nødvendigt, at du har nogle penge. Det kan du blandt andet få ved at arbejde på et advokatfirma. Det kan give dig en erfaring, som du kan bruge senere hen når du vil være advokat. At få et arbejde hvor du arbejder fuld tid kan gøre, at du lærer en hverdag på et advokatfirma at kende. Det kan også være, at du er så heldig at få nogle gode kontakter. Dem kan du bruge senere hen når du begynder at læse.

Det starter derfor meget tidligt når du ønsker at blive advokat.

Jurastudiet er det vigtigste, når du skal være advokat

Før du kan blive advokat, skal du være jurist. Og for at blive jurist skal du have læst jura i fem år. Det kræver, at du kommer ind på jurastudiet. Det gør du ved at få de rette karakterer. For at komme ind på jurastudiet skal du have gode karakterer, men faktisk ikke så gode, som folk tror. Der er mange der tror, at der er meget høje krav når det kommer til karakterer på jurastudiet. Det er dog slet ikke tilfældet. Du kan nemlig sagtens komme ind på jurastudiet med lavere karakterer.

Når du er kommet ind på jurastudiet, er det vigtigt, at du gør hvad du kan for at bestå alle eksamener. Ønsker du at arbejde i et større advokatfirma er det også vigtigt, at du får de rette karakterer. Du skal have høje karakterer hvis du ønsker at komme ind de rigtige steder.

Bliv advokatfuldmægtig og stud.jur.

Mens du læser, er det meget vigtigt, at du arbejder som stud.jur. På et advokatfirma mens du læser. Det kan nemlig gøre, at du med større sandsynlighed bliver ansat som advokatfuldmægtig efterfølgende. At gå rundt og arbejde på et advokatfirma gør, at du ved hvad det kræver at være en god advokat. Det er også med til at gøre, at du ved noget om hvem du skal snakke om og hvilke kontakter du skal have.

Det vigtige er, at du efter endt uddannelse bliver advokatfuldmægtig. Det er du i omkring tre år før du kan tage din advokateksamen. Dernæst bliver du advokat og så kan du være sikker på, at du har et langt liv foran dig med masser af arbejde og spændende sager. Dernæst skal du blot finde ud af hvilken type af advokat du ønsker at blive. Her kan du både være en erhvervsadvokat, en forsvarsadvokat eller en anklager.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *