Sådan fungerer arkitektuddannelsen

Sådan fungerer arkitektuddannelsen

Har du altid drømt om at lave et vaskeægte arkitekttegnet hus? Hvis det er din drøm, kræver det selvfølgelig, at du også bliver en uddannet arkitekt. Det kan du blive ved at studere på arkitektuddannelsen på et af landets universiteter.

Når du skal studere til arkitekt, handler det ikke kun om, at du kender til det teoretiske, og at du ved, hvordan man får noget ud på papiret. Det handler også om inspiration og udvikling. Arkitektur er en helt særlig form for refleksion og udfoldelse, som er med til at ændre verden og vores alles virkelighedsopfattelse.

Med de værktøjer man får med, når man studerer til arkitekt, skulle det til slut gerne ende ud i, at man har redskaberne til at lave et arkitekttegnet hus eller lignende.

Forskning, udvikling, praksis og kunst

Når du studerer til arkitekt arbejder du med at skabe praktiske og kreative løsninger, som er med i den samlede udvikling i hele samfundet. I løbet af arkitektuddannelsen arbejder man både praktisk, forskningsbaseret og selvfølgelige kunstnerisk.

Det handler om hele tiden at udfordre de rammer, som allerede eksistere, og det får man hjælp til på arkitektuddannelsen. Her arbejder man nemlig med undervisning, som er med til styrke de studerendes kunstneriske, akademiske og professionelle kompetencer, så hver person bliver rustet til at kunne yde topkvalitet – uanset om man kommer til at arbejde inden for planlægning, bygningskunst, design eller med sin egen virksomhed.

Vælg dit eget spor

Når man studerer til arkitekt, vil man også på et tidspunkt skulle vælge spor. Her er det op til en selv at bedømme, hvad man er mest interesseret i og vælge ud fra dette. På Kunstakademiets Arkitektskole tilbydes der mere end 15 individuelle uddannelsesprogrammer, hvor man selv kan vælge, hvilket spor man gerne vil følge. Her er det altså muligt at opbygge sin egen profil, som kan leve op til de krav, som man studerende sætter sig selv, men også de krav som en fremtidig branche vil forvente. Når man har valgt uddannelsesprogram, får man en fast base med tegnebord, værksted og projektundervisning, hvor man kan udfolde sig praktisk og teoretisk.

Mulighed for at lave et arkitekttegnet hus

På arkitektuddannelsen bliver man rustet til at udføre arbejde med æstetik, kultur, miljø, etik, funktion og samfund, så der er rigtig mange muligheder for at udfolde sine evner i et reelt arbejde.

Hvis man er uddannet arkitekt, vil man ofte arbejde inden for planlægning, bygningskunst eller design, men der er også mange, som vælger at starte deres egen virksomhed op. Her kan man tage imod opgaver fra private kunder såvel som virksomheder og udføre de opgaver, som der nu skulle være. Man kan eventuelt stå med en opgave som et arkitekttegnet hus eller en arkitekttegnet bygning – det kommer selvfølgelig an på, hvor dine kompetencer ligger.

Det er helt op til en selv at vælge, hvilken vej man gerne vil gå, men en arkitektuddannelse er altid et rigtig godt sted at starte, hvis det er arkitekt, man gerne vil være.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *