Kreatin hjælper dig med at præstere til eksamen

Kreatin hjælper dig med at præstere til eksamen

Hører du til dem, der synes at eksamen er lige med ubehag? Får du svedige håndflader og hjertebanken? Er du bange for ikke at slå til og præstere godt nok? Eller har du styr på det, men du vil bare gerne præstere endnu bedre? Den ultimative opskrift på et 12-tal findes desværre ikke, men der er nogle ting man kan gøre, for at komme i god form til eksamen.

Et nyt vidundermiddel?

I mange år har studerende tyet til mere eller mindre lovlige præparater for at få det fulde ud af deres eksamener. Vi er alle del af en præstationskultur, og det er ikke bare vigtigt for os, at gøre vores bedste. Kan man booste formen yderligere, er mange tilbøjelige til at gøre det. Det gælder i mange af livets områder, såvel i sportens verden, som i andre aspekter af vores samfunds konkurrenceprægede områder. Et relativt ukendt stof, som har vundet indpas i løbet af den seneste tid, er det helt naturlige stof kreatin. Det er nu godkendt som kosttilskud og har ikke umiddelbart nogen kedelige bivirkninger. Derfor kan man roligt indtage det.

Hvad er kreatin?

Kreatin er naturligt forekommende i kroppens muskler, da som kreatinfosfat. Det vil sige at kroppen selv er i stand til at danne kreatin, men derfor kan det godt være smart nogle gange at hjælpe kroppen lidt på vej. Vi kan godt få kreatin fra fødevarer såsom f.eks. kød og fisk, blot skal man spise virkelig store mængder kød, for at booste kroppens egen reserve nok. Derfor kan et ekstra tilskud bestemt anbefales. Især i situationer, hvor vi står overfor at skulle præstere lidt udover det sædvanlige. Mange sportsudøvere bruger kreatin når de skal yde optimalt i løbet af kort tid. Det kan f.eks. være i forbindelse med kortdistanceløb, eller i andre atletiske grene. Kreatin får, på kort tid, det bedste frem i musklerne. Men det har altså også andre gode virkninger.

Sætter skub i din koncentrationsevne

Mange har problemer i det daglige med at tankerne vandrer i alle mulige retninger, når man skal koncentrere sig om noget. Navnlig hvis stoffet ikke umiddelbart ligger klos op ad det man nu engang interesserer sig allermest for. I sådanne tilfælde kan kreatin næsten siges at være en uundværlig hjælper. Kreatin hjælper på hjernens kognitive evner, og det at kunne holde fokus på én bestemt opgave. Derfor medvirker det til at man både kan fokusere, og præstere bedre og mere effektivt. Kreatin er ikke noget hurtigt fiks med lyneffekt, men i følge videnskabelige kilder findes der evidens for at de kognitive evner øges væsentligt ved blot at indtage 2 gram kreatin om dagen.

Lovligt, sikkert og billigt

Ligesom det gør sig gældende ved alle typer af kosttilskud, skal produkterne ikke overdoseres. Følg anvisningen på emballagen, når du tager kreatin, så er det sikkert at bruge. Det gode ved kreatin er også at det er et fuldt ud lovligt stof, og altså ikke noget man behøver at være nervøs for. Det kan købes i velassorterede helsekostbutikker, både fysisk og online. Og produkterne varierer fra kapsler til pulver. Find ud af hvad der virker bedst for dig. For at gøre det hele endnu nemmere, er kreatin faktisk også billigt i indkøb, så det er ikke noget der ruinerer dit SU budget. What’s not to like? Det er i hvert fald værd et forsøg, hvis du hører til dem, der vil booste både selvsikkerhed og koncentrationsevne, når du står foran din næste eksamen.

Hvad kan man mere gøre?

Det er også værd at kigge lidt nærmere på hvad man mere kan gøre for at øge sin evne til koncentration. Man kan altså booste hjernen med kreatin, men hvad er der ellers man kan gøre, for at holde sig skarp op til en eksamen? Langt hen ad vejen handler det om at passe godt på sig selv og sin krop, sådan som man altid bør gøre det. Men livet er i forvejen så fuldt af “burde” og “skulle”, at det kan være til at få spat af. ikke desto mindre, kan man altså gøre sig selv en tjeneste ved også at holde fokus på sunde levevaner. Hvis ikke hele året, så i hvert fald op til eksamen. Det ville næsten være for nemt at leve som man plejer og så bare fikse formen med en pille, ikke?

Lev sundt til hverdag

Selvfølgelig skal der være plads til at skeje ud i livet som studerende. men hvis man vil øge sin præstation, nytter det ikke noget at gå rundt med hovedet under armen og hænderne i lommerne. Man må godt tage lidt ansvar for sit eget velbefindende. Det betyder ikke at man nødvendigvis skal gå i seng klokken otte og ellers leve af gulerødder og salat. Men det er ikke helt ved siden af at sige, at hjernes form går tæt hånd i hånd med kroppens form i øvrigt. Og nu er det jo ikke eksamenstid hele året. Det kan virkelig anbefales at få kigget lidt på kostvanerne, og måske endnu mere vigtigt; søvnvanerne. Den mest effektive søvn finder sted når det er som mørkest på nattehimlen. Det er der kroppen producerer mest melatonin, som er det hormon, der gør at vi sover godt om natten.

Sluk for lyset og sov godt

Vi omgiver os med ufattelige mængder elektronik til dagligt, og de fleste af os tænker ikke engang over det. Og måske reflekterer vi slet ikke over hvad det gør ved vores kroppe. Melatonin er som sagt nødvendigt for den gode nattesøvn, og derfor duer det ikke at sidde oppe hele natten ved en tændt skærm. I hvert fald ikke i det lange løb. Sørg derfor for at slukke for så meget elektronik som muligt om natten. Din krop har brug for ro til at koncentrere sig om at sove, og ikke skulle forholde sig til ydre stimuli som lys og lyde. Følger du disse simple råd, suppleret med et tilskud af kreatin, kan du tage til eksamen med ro i hovedet.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *