Hvad er dine planer, efter huen er kommet på?

Hvad er dine planer, efter huen er kommet på?

Alle gymnasieelever ser med stor længsel frem til den store og lykkelige dag, hvor den efterstræbte hue endelig sidder godt på hovedet. Det er stort, og det er lige så fantastisk, som du drømte om, at det skulle blive.

Men når glædesrusen har lagt sig, så melder spørgsmålet sig om, hvad dine planer er efterfølgende.

Venter der dig et sabbatår?

Hvis du ikke har planlagt at fortsætte med at studere lige med det samme, så findes der mange skønne måder at tilbringe et velfortjent sabbatår på. Sådan et år kan være en tiltrængt pause fra studier, bøger lektier og så videre.

Det kan være lige netop det friske pust, som du har brug for efter tre stramme år. Mange vælger at bruge et sabbatår til at dygtiggøre sig i livets skole. Det vil sige, at der kan finde en god læring sted, hvis du gør noget helt andet end at fortsætte med at gå i skole.

Business or pleasure?

Der er mange nye studenter, der vælger at bruge det efterfølgende sabbatår på at komme ud at rejse og opleve noget. Der er mange unikke oplevelser og god dannelse i at rejse. Det sker især, hvis du rejser alene. Så kommer du ud på egen hånd og må agere efter forholdene.

Andre vælger at arbejde igennem, nu tiden er til det. De penge, du tjener i løbet af perioden, kunne du passende spare op af. Det er i hvert fald en god måde at få tjent nogle penge på. Der er bestemt også meget dannelse og læring i at have et arbejde, som du skal passe på fuld tid.

Måske bliver det sådan, at du tjener nogle penge, som du så bruger til at tage på en rejse for. Den kombination er ret populær. Mange vil gerne rejse, men har ikke de penge, som det koster – så må man jo gå på arbejde for at tjene nogle.

Tag et job, og tjen penge til at rejse for

Hvis du planlægger at bruge den model med at rejse ud i verden for de penge, du har tjent, så er der god fornuft i det. Her er der så to veje, du kan vælge at gå:

  • Tag på en rejse, som du har råd til
  • Tjen penge nok til den rejse, som du gerne vil på

De to dele skal helst passe sammen. Det kan ikke hænge sammen, hvis du arbejder i en uge og påtænker at rejse jorden rundt på første klasse. Hvis du for eksempel gerne vil på en rejse i Syden i en uge, så koster det nok mindre end en længere rundrejse i Østen.

Læg en realistisk plan. Det er muligvis meget dyrere at rejse, end du forestiller dig.

Hvis pengene ikke rækker

Hvis det går op for dig, at den drømmerejse, som du super gerne vil afsted på, kommer til at koste væsentligt mere, end du kan nå at tjene, så kan du enten opgive rejsen, finde en økonomisk mere passende rejse eller tage en lån, der kan hjælpe dig med at finansiere din drømmerejse.

Du kan enten låne nogle penge i dit private netværk, eller du kan tage et online lån, der gør din rejse til en realitet.

Jo mindre du kan nøjes med at låne, des bedre er det for din økonomi efterfølgende. Et lån skal naturligvis betales tilbage. Så hvis du låner nogle penge til at rejse for, så kommer der et efterspil til det. I form af tilbagebetaling.

Nummer et er selvfølgelig, at du får sparet det fulde beløb op selv – alternativt kan du tage et lån, der gør rejsen mulig.

Det er skønt at rejse – men det koster nogle penge. Måske kan du finde måder at reducere prisen på. Det kan være ved at tage på interrail, på camping eller en anden billigere måde at rejse på. Det kan også være, at du kunne være så heldig at finde et arbejde i udlandet, så du kombinerer rejsen med arbejdet. Er økonomien begrænset, så må du tænke i alternativer til den mere etablerede måde at rejse på.

Du kunne også vælge at arbejde i en længere periode, så du har mulighed for at finansiere det hele selv.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *