Hvad du burde give i studentergave?

Hvad du burde give i studentergave?

At blive student regnes for at være en milepæl i et ungt menneskes liv. Det er afslutningen på ungdomsuddannelse og starten på voksentilværelse både i forhold til privatliv og arbejdsmarked.

Der er mange traditioner forbundet med en studenterfest. Mens det er kutyme for forældre at give betydningsfulde gaver til deres søn eller datter, som kan følge med studenten resten af livet, er der funktionelle og personlige gaver, du som ven eller fjernere slægtning kan forære en student.

Gaver fra forældre og nære venner

Når I som forældre skal markere jeres søns eller datters afslutning på ungdomsuddannelse, er det tradition at give gaver, som jeres barn kan tage med sig videre i livet. Der er høj grad af symbolik forbundet med gaven, som gives enten på dagen, hvor jeres barn har sidste eksamen eller til vedkommendes studenterfest.

De mest populære og personlige gaver her er:

  • Smykker
  • Hoptimist
  • Startkit til at flytte hjemmefra
  • Pengegave

Smykker er en ideel gavekategori, som kan bruges overfor både drenge og piger. Til drengene kan et rustikt læderarmbånd eller maskulint ur være den rette foræring, mens der kan vælges mellem flere typer af smykker til pigerne.

Smykker indeholder både det funktionelle, det symbolske og det personlige element. Vil I forære jeres barn et smykke med ekstra stor betydning, kan I vælge at få en lille tekst eller dato indgraveret. Hermed kan jeres søn og datter altid blive mindet om dagen, hvor den vigtige studenterhue blev sat på hovedet.

Ungdomslivet er ved at nå til vejs ende for en student, og voksenlivet banker stille på.

Dette betyder for langt de fleste studenters vedkommende, at de står overfor at flytte hjemmefra. Pengegaver til studenter og startkit til at bo på egen hånd kan blive vigtige gaver for både unge piger og drenge.

Gaver til studenter fra fjernere slægtningen og omgangskreds

Uanset om du skal til en studenterfest hos en ung pige eller dreng, har du som ven eller slægtning masser af muligheder for at finde en god gave, som med sikkerhed vil bringe glæde.

Det kan blandt andet være:

  • Gavekort til oplevelse (spa, biograf eller massage)
  • Personlige plejeprodukter (cremer, parfume eller make-up)
  • Pynteting til den kommende bolig
  • Praktiske ting til egen bolig
  • Gavekort

Hvilken type kategori af gave der er den rigtige for dig at vælge, afhænger af stilen og personligheden hos studenten. Med et oplevelsesgavekort skaber du både glæde før, under og efter oplevelsen. Der kan vælges imellem mange forskellige oplevelser, som kan finde sted alene, eller hvor studenten er i selskab med en kæreste eller god ven/veninde.

Produkter til personligpleje samt pyntegenstande er populære gaver til studenter. Iblandt de mest eftertragtede indretningsgaver er plakater og billeder med tryk. Det kan være en plakat med et bestemt motiv eller med et betydningsfuldt citat, som studenten kan tage med sig videre i livet.

Det er af stor værdi for en student at få praktiske og funktionelle gaver til egen bolig. Der er mange ting, som skal købes, når man flytter hjemmefra. Her kan det være ekstra værdifuldt at få køkkenmaskiner i studentergave eller et gavekort til en isenkrambutik.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *