Undgå at spilde penge på skolens kaffe, og skaf dit eget termokrus

Undgå at spilde penge på skolens kaffe, og skaf dit eget termokrus

Som studerende er der ikke altid ret mange penge at gøre godt med. Derfor gælder det om at spare, hvor man kan. Herudover handler det i høj grad om ikke at spilde nogle penge. Dette er noget, som mange studerende gør, når det kommer til at bruge penge i kantinen på skolen.

Derfor er det smart for studerende at have et termokrus

Hvis du har lavet dit eget kaffekrus, eller hvis du har skaffet dig et smart termokrus, er du allerede godt på vej.

Lad os sige, at du er i skole fem gange om ugen. Du køber en kop kaffe til 10 kroner hver gang, du er i skole. Dette bliver til over 200 kroner om måneden, hvilket faktisk er ret mange penge, når man er på SU.

Men hvis du køber et flot termokrus, kan du tage kaffe med hjemme fra. Du får altså den samme mængde kaffe, men du sparer en masse penge, som du sikkert kan bruge på alt muligt andet.

Tre tips til, hvordan du ellers kan spare penge som studerende

Udover at tage kaffe med i et termokrus fra din egen kaffemaskine, er der også en del andre ting, du kan gøre for at spare penge som studerende.

#1 Revurder dit lejemål

En meget stor procentdel af de danske studerende bor i byer som Aalborg, Odense, Aarhus eller København. Især Aarhus og København er ret dyre at bo i, og derfor kan det være en fordel for dig at revurdere prisen på dit lejemål. Findes der billigere alternativer i byen? Eller giver det mening at flytte lidt ud fra byen?
Hvis du bor i Aarhus C, kan du for eksempel kigge på områder som Tilst, Viby J, Åbyhøj og mange andre områder, hvor du sikkert kan spare en del penge i husleje hver eneste måned.

Herudover kan du overveje at skifte lejligheden ud med et kollegieværelse, hvis dette er muligt for dig – der er masser af penge at spare på boligposten, hvis blot du kigger dig lidt omkring.

#2 Gennemgå dine omkostninger

Hvis du virkeligt gerne vil skære ind til benet og leve på et stramt budget, bliver du nødt til at gå dine omkostninger grundigt igennem.

Du kan for eksempel prøve at printe dine kontoudtog for de sidste seks måneder. Så kan du overstrege alle de ting, du har købt, som du faktisk ikke har brug for. Derved kan du få et godt indblik i, hvordan du bruger dine penge – eller rettere sagt, hvordan du spilder dine penge.

#3 Udnyt studierabatter

Det tredje og sidste råd lyder på, at du bør udnytte de studierabatter, som rigtig mange virksomheder tilbyder. Dette er rigtig mange studerende allerede gode til, og det er med god grund, der er nemlig mange penge at spare.

Du kan for eksempel spare en masse penge på bøger, restaurantbesøg, oplevelser og meget andet.

Forhåbentligt har du fået noget ud af disse tips og tricks om boligomkostninger, termokrus, studierabatter mm, så du kan begynde at spare lidt på pengene.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *