Teambuilding for rigtige mænd

Teambuilding for rigtige mænd

I dag er teambuilding noget, som enhver god arbejdsplads tager del i. For man arbejder i grupper, og for at arbejdet bliver godt, så kræver det, at der er et stærkt sammenhold – et stærkt bånd.

Og det kan være en fantastisk oplevelse for alle involverede parter, når teambuilding går virkeligt godt. Så er det sjovt, og der er masser af lære. Desværre kan det ofte blive stillestående og ensformigt, hvilket især mænd kan have svært ved.

Men frygt ikke – der er hjælp at hente. Nedenfor finder du en masse forslag til teambuilding-aktiviteter, som kan aktivere selv de største adrenalinjunkier!

Ud at skyde med maling eller softguns

Der er få drengedrømme større end at få lov til at løbe rundt med våben og skyde på hinanden. Hvad end man allerede er bedste venner, eller bare lige har mødt hinanden, så er det noget, som kan friste rigtigt mange mænd.

Derfor er der da efterhånden mange muligheder her. Ofte snakker vi om øvelser, hvor man skal vinde over hinanden i hold. Det vil sige, at man altså skal arbejde sammen, mens adrenalinen suser, og rent faktisk tage de rigtige valg.

Men dette kan selvfølgeligt gøres på forskellige måder. Især populært er ”capture the flag”, som er en spiltype, hvor man under et spil paintball eller hardball, som det hedder, skal hive et flag med ned i sin egen base. Det kræver, at man arbejder sammen om at beskytte sine medspillere, så de kan løbe med flaget og score point.

Skattejagten starter nysgerrigheden i enhver mand

Der er et eller andet ved at komme ud og lede efter noget, som gemmer sig i enhver mand. En nysgerrighed over at finde noget, over at løse et mysterium, og det er en følelse, som aldrig helt går væk.

Netop derfor kan det være sjovt for rigtigt mange, hvis du tænker på teambuilding aktiviteter, hvor man er ude at lede efter skatte. Det handler altså om at følge nogle instrukser, løse nogle opgaver og tænke ud af boksen efter nye ledetråde.

Og det er netop det, som er så fantastisk ved skattejagten. Skattejagten minder nemlig på mange måder et projekt i en virksomhed – man skal sammen finde ud af, hvor man skal hen, hvordan man så lige gør det, og hvordan man så kommer videre.

Skattejagter er fede, fordi de aktiverer os alle på den måde. Man skal altså gå sammen med sit hold på jagten, fordi alle kan være med til at løse de forskellige opgaver. Så kommer man til at lære hinanden bedre at kende, og man kommer til at forstå hinandens styrker og svagheder bedre end før.

Kør på ATV med hele holdet

Nogle gange skal der bare lidt fart over feltet for, at man kan blive forført. Det kræver, for mange mænd, en eller anden form for action, hvis de skal holdes aktiveret og føle, at de rent faktisk er med i en del af noget større.

Så hvorfor ikke tage dem med ud på nogle små, men meget kraftfulde køretøjer? ATV’er er kendt for at være med i ekstremsport og for at give et adrenalinsus uden lige, når man flyver op og ned ad bakkerne.

Og ATV’en kan være den helt rigtige måde at skabe god teambuilding på blandt de mandlige kolleger. For en ting er, at de deler oplevelsen, men chancen er, at de også kommer til at dele erfaringer med hinanden.

Netop det er faktisk også en super vigtig del af godt teamwork. Det, at man kan stå sammen om noget, og at man føler, at man kan fortælle om det, som man har lært, og hvordan andre måske kan drage inspiration af det, er sundt. Det kan bruges i mange arbejdsrelaterede øjemed fremadrettet!

Få gang i konkurrencen med sport

Hvis det skal være lavpraktisk og genkendeligt, så er der én måde at få holdet sammentømret på, som aldrig går helt af mode – sport. For mange mænd er sport en vigtig del af deres liv, hvad end det er fodbold, basketball eller tennis. Man følger med, og man gør det til en stor del af ens liv.

Det betyder også, at sport er noget, som rigtigt mange mandlige kolleger, vil kunne se sig selv i. De vil komme til den her teambuilding aktivitet med erfaring, og det gør også, at de ikke rigtigt kan skræmmes væk.

Samtidig er det ofte rigtigt godt for et hold at få lidt gang i konkurrencen. Det er nemlig nogle gange det, som skal til for, at man virkeligt kan presse sig selv og hinanden.

Udover det, så er der jo også mange former for sport, som aktivt kræver sammenspil og holdånd. Alt fra rundbold til håndbold, fra volleyball til bowling, er på en eller anden måde en fælles oplevelse. Man kan støtte op om hinanden, når det går skidt, og fejre den store sejr, når man vinder – og det er også vigtigt at kunne på arbejdspladsen.

Byggeri med hænderne starter kreativiteten

Den sidste aktivitet, som ofte bruges i forbindelse med teambuilding for rigtige mænd, er byggeri. For mange mænd har nemlig noget fuldstændigt essentielt i dem om at bygge og skabe.

Og derfor er det selvfølgelig naturligt at vælge en aktivitet, hvor man som hold skal bygge noget. Mange af disse aktiviteter vil kræve forskellige hold, som alle arbejder sammen om at bygge én stor ting, men hvor hvert hold er med til at skabe deres egen del.

Med denne teambuilding aktivitet, så kommer kollegerne med garanti til at tænke på dem selv som et hold. De kommer til at mærke, hvor fedt det egentligt er, når alle kommer sammen om ét projekt og giver deres allerbedste.

Dette er sindssygt vigtigt, for det er nærmest sådan det er på enhver arbejdsplads. Man skal ikke arbejde imod hinanden. I stedet handler det om at udarbejde hver sin del af et produkt, hvorefter det hele så skal sættes sammen til et fantastisk slutresultat!

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *