Skal din næste skolefest have et tema?

Skal din næste skolefest have et tema?

Selvom man efterhånden har nået voksenalderen og er begyndt at tage studierne en smule mere seriøst, end man gjorde engang, så er det stadig enormt vigtigt at have god trivsel. Hvis ikke alle trives godt på skolen eller i klassen, så er det faktisk beviseligt, at glæden såvel som indlæringsevnen lider. Det er altså i alles interesse, at deres klassekammerater har det godt, og at man har det godt og sjovt med hinanden i undervisningen såvel som uden for den. Det er selvfølgelig noget man skal arbejde på dagligt, når man faktisk sidder til undervisning, men meget af det kan også opnås gennem sjove skolearrangementer.

Fordelene ved en temafest

Skolefesten er altså ikke bare at levn fra folkeskoletiden. Den kan sagtens også have sin ret videre op i de højere læreanstalter, uden at det nødvendigvis altid skal udvikle sig til hovedløse drukfester. Så snart man begrænser sig på den måde, opstår der dog et relevant spørgsmål hos mange. Hvad skal vi så lave? I det tilfælde kan det være oplagt at skele til den stadig mere populære trend i både ind- og udland: Temafester.

Et tema kan lægge en rigtig god ramme om festen. Pludselig er man ikke bare en samling mennesker, der tilfældigvis har undervisning sammen. Man er tværtimod blevet smidt ind i et lidt mere rigidt tema, der i langt højere grad kan diktere aktiviteter, musik og pynt. Mange lægger endda op til, at man møder op i udklædning, der på den ene eller den anden måde lever op til temaet. Der findes et væld af oplagte temaer, der kan bruges til temafester, og der findes med garanti også et, som dig og din skole eller klasse vil kunne trives i. Nedenfor kommer et par forslag, som du kan bruge som udgangspunkt næste gang, du skal arrangere noget fedt for klassen eller endda hele skolen.

Gå planken ud med en piratfest

Der er ingen tvivl om, at vi har glorificeret det at være pirat. De var trods alt bare gemene kriminelle. Alligevel kan det være enormt sjovt at leve sig ind i den fantasiverden, som vi efterhånden har opbygget omkring det at være pirat. Mangler du inspiration kan du også bare søge den gennem nogle af de mange piratfilm, der er blevet lave gennem tiden. Mangler du ideer til aktiviteter, er det også oplagt at sætte en af disse på. Man kan dog også afholde en skattejagt, som bestemt ikke kun er for børnefødselsdage, ligesom en piratfest selvfølgelig er synonymt med masser af rom. Det gør heller ikke noget, at playlisten mere eller mindre skriver sig selv. Dinne klassekammerater vil nyde at kunne lege pirat for en aften

Tag tilbage til 80’erne

Hvis du gerne vil have et andet tema, hvor playlisten er oplagt, kan du selvfølgelig også vælge at holde 80’er fest. Med sådan en fest er der også rig mulighed for sjove udklædninger og referencer til popkultur, som med garanti vil være samtalestartere. Netop der skinner temafestens kvaliteter for alvor igennem.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *