Sådan finder du billigt og godt internet som student

Sådan finder du billigt og godt internet som student

Det er almindeligt kendt, at man ikke har ret mange penge at rutte med, når man er studerende. Man kommer ikke langt med SU, og der er ikke tid til en masse arbejde ved siden af. Så budgettet skal gerne holdes i en lille skala.

Der er meget, man kan lade være med at bruge penge på, så længe man studerer. Men der er også nogle udgifter, du ikke slipper for. Du skal have et tag over hovedet og mad i maven. Og hvem kan leve uden internetadgang i dag? Du kan ikke? Så skal du have et abonnement på bredbånd.

Rabat på bredbånd

Når du skal finde et bredbåndsabonnement, så tænk dig godt om. Måske er du medlem af et eller andet fællesskab, der kan give dig rabat. Måske kan du spørge din mobiludbyder, om de kan tilbyde dig en god pris, hvis du også får bredbånd hos dem.

På nogle arbejdspladser er man med i rabatordninger. Har du et fritidsjob ved siden af studiet, så find ud af, om I har sådan en ordning. Så kan du se på, om der er mulighed for rabat på bredbånd.

Det er værd lige at tænke over, om du på en eller anden måde har adgang til noget rabat. Det er nemlig en nem måde at spare penge på. Og du vil spare hver måned i al den tid, du får rabatten.

Sammenlign priser

Selvom du kan få rabat et sted, er det ikke sikkert, at det vil være den billigste mulighed. Se dig godt for, før du bestiller. Der er stor forskel på selskabernes priser på bredbånd.

Sammenlign priser på så mange bredbåndsabonnementer, som du kan. Så kan du finde frem til det, der er billigst. Når man er studerende, er billigt godt.

Du skal tænke på, at nogle kræver et oprettelsesgebyr. Det er ikke nok at sammenligne den månedlige pris. Ofte får du oplyst den samlede pris i 6 mdr. Den kan du bedre sammenligne. Oprettelsesgebyret skal jo kun betales én gang, mens det månedlige abonnement kommer igen og igen. Så du skal ikke sortere et abonnement fra, fordi oprettelsesgebyret er højt. Hvis den månedlige pris er lav, kan det tjene sig ind igen. Så kan du måske låne dig til oprettelsesgebyret hos forældre eller venner.

Find ud af dit behov

Det er også vigtigt lige at overveje, hvad du har behov for. Der er forskellige størrelser på abonnementerne, og størrelsen skal gerne matche dit behov, så du ikke betaler for noget, du ikke bruger.

Har du bare brug for at kunne komme online for at tjekke din studenter-mail, så kan du nøjes med en langsom forbindelse. Vil du også gerne streame en film fredag aften og lave research til studiet på YouTube, så har du brug for en større hastighed.

Det vil være irriterende, hvis du vælger et abonnement, der viser sig at være for langsomt. Det vil være spild af penge, hvis du vælger et for stort abonnement. Så overvej grundigt, hvad dit bredbånd skal kunne klare.

Skriv en kommentar

Send en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *